Днес се очаква се указът на президента Румен Радев за

...
Днес се очаква се указът на президента Румен Радев за
Коментари Харесай

Ден последен: Очаква се указът на президента за разпускане на 48-то Народно събрание - Политика

Днес се чака се указът на президента Румен Радев за разформироване на 48-ото Народно заседание и насрочване на избори за нов парламент.

С различен декрет президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление. Президентът разгласи предходната седмица решението си предварителните избори да се проведат в първата неделя на април и отпред на служебното държавно управление още веднъж да е Гълъб Донев.

След връщането на третия несбъднат мандат, президентът Румен Радев разгласи, че предварителните парламентарни избори ще са на 2 април. 

Народните представители ще прегледат план на декларация по отношение на ескалиращите нападателни антибългарски прояви в Република Северна Македония, с вносители Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и група народни представители.

Проект на декларация във връзка със обстановката в Република Северна Македония във връзка с жителите на страната с българско съзнание, импортирана от Андрей Гюров („ Продължаваме Промяната “) и група народни представители, също ще бъде разискван.

Депутатите ще обсъдят план на декларация по отношение на нападателната антибългарска нервност, разразила се в Република Северна Македония, с вносители Костадин Костадинов („ Възраждане “) и група народни представители.

Проект на декларация по отношение на насилието над българския жител Християн Пендиков в Охрид и езика на омразата против България от страна на антибългарски екстремисти в Република Северна Македония, импортирана от Елисавета Белобрадова и Стоян Михалев („ Демократична България “), също ще бъде разисквана.

В дневния ред е и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР