Днес се очаква пикът на горещата вълна, обхванала Европа. Сред

...
Днес се очаква пикът на горещата вълна, обхванала Европа. Сред
Коментари Харесай

Европа се готви за деня на страшната жега

Днес се чака пикът на горещата вълна, обхванала Европа. Сред най-засегнатите ще бъдат Франция, Швейцария и Испания, като упованията са температурите да надвишават 40 градуса, съобщи Българска национална телевизия.

Във Франция е в действие специфичен проект за деяние при сходни условия. Обособени са хладни стаи, гратис се раздава вода, сложени са спомагателни улични чешми. Страната е изключително сензитивна във връзка с горещините.

През август 2003 година близо 15 хиляди станаха жертва на жегите. Причина за рисковото време в Европа е парещ въздух от Африка.

В Германия, Полша и Чехия към този момент записаха рекордно високи температури за месец юни - термометрите регистрираха над 38 градуса. В доста страни са издадени и предизвестия за заплаха от пожари.

От през вчерашния ден в пламъци е покрайнината на град Тарагона, в испанския район Каталуния. Със стихията се борят 260 огнеборци, 60 пожарни коли и 15 самолета. Евакуирани са 30 фамилии. Пламъците са обхванали 3 600 хектара, като евентуално застрашени са близо 20 хиляди, показват каталунските управляващи. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР