Днес се очаква Министерството на отбраната да обяви кои държави

...
Днес се очаква Министерството на отбраната да обяви кои държави
Коментари Харесай

Военното министерство трябва да обяви страните предложили оферти за модернизацията на ВВС

Днес се чака Министерството на защитата да разгласи кои страни са предложили предложения за рационализация на Военновъздушни сили.

За до 8 изтребителя България би трябвало да даде близо милиард и 800 милиона лв. през идващите няколко години. Очаква се всички компании - от Съединени американски щати, Португалия, Израел, Италия, Германия, Франция, Швециям да са дали своите отговори. Дори и освен това многообразие обаче разновидностите се свеждат до избор сред европейската оферта за " Грипен " и разновидности на F-16 - нови или използвани.

След отварянето на офертите думата ще има междуведомствена комисия, назначена от премиера, която ще ги разиска. А по-късно следва отваряне на ценовата оферта и следва класиране на подадените оферти.

До следващия конкурс се стигна откакто новото болшинство на третото държавно управление " Борисов " анулира взето в последните дни на преходния кабинет решение за класиране преди всичко на шведската оферта и декласиране на американската. Новата процедура беше белязана с рецензиите на президента Румен Радев за подозрения за предрешеност на договорката и визити на делегации в Съединени американски щати и Швеция, както и на министъра в Израел.

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев се надява до края на годината да има подписан контракт най-малко по един от трите плана за модернизацият на армията.

Наскоро се разбра, че покупко-продажби за корабите и Сухопътните войски до края на годината няма да има. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР