Днес се очаква да започне работата на групата за съставяне

...
Днес се очаква да започне работата на групата за съставяне
Коментари Харесай

Решаваща седмица: Ще успеят ли „Продължаваме Промяната“ и Асен Василев да съставят правителство с първия мандат?

Днес се чака да стартира работата на групата за сформиране на програмата на кабинета, която да сложи ясни задания и периоди за интервал от шест месеца. Акцент ще бъде и законодателната стратегия.

През уикенда от „ Продължаваме Промяната “ организираха срещи с досегашните си съдружни сътрудници – Българска социалистическа партия, „ Демократична България “, както и с петимата самостоятелни народни представители, отделили се от „ ИТН “.

Тази численост обаче към този момент не е задоволителна, с цел да се реализира болшинство в Народното събрание за избиране на нов кабинет. До края на седмицата би трябвало да стане ясно дали това държавно управление има късмет.

В противоположен случай следва връчване на втори мандат на ГЕРБ. От партията на някогашния министър председател Бойко Борисов към този момент обявиха, че ще го върнат незабавно. После топката още веднъж ще бъде в ръцете на президента. От него ще зависи дали ще бъде връчен трети мандат, или ще бъдат планувани избори.

От „ Продължаваме Промяната “ са безапелационни, че няма да водят договаряния с други политически обединения, а ще търсят поддръжка измежду обособени депутати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР