Днес се очаква да започне дългоочакваното Сливане на криптовалутата Ethereum.

...
Днес се очаква да започне дългоочакваното Сливане на криптовалутата Ethereum.
Коментари Харесай

Започва историческото сливане на Ethereum

Днес се чака да стартира дълго чаканото " Сливане " на криптовалутата Ethereum. Тя ще смени напълно метода си на работа, с което би трябвало да понижи потреблението си на сила с 99%.

Ако процесът премине съгласно упованията, Ethereum ще стане най-екологичната криптовалута. При настоящия си способ на работа, тя е втора по известност след Bitcoin и генерира въглеродни излъчвания почти колкото Сингапур, отбелязва CNET.

Новият развой отстранява потребността от комплицирани компютърни калкулации за верификация на преводите и прибавянето им към блокчейна на Ethereum. Вместо това изчислението ще се прави без конкуренция, а лотария ще избира кой ще го направи за всеки блок и надлежно кой ще получи премията. Като гаранат за уместност, участниците в системата, ще залагат свои пари във формата на Ethereum - колкото повече, толкоз по-голям късмет за по-често избиране. Така към този момент няма да има " копаене " на криптовалутата, а " миньорите " се прекръстват на " валидатори ".

Предвидени са и ограничения против опити да се превземе системата посредством залагане на големи суми. Процесът се споделя Merge (Сливане) и се създава още от 2014 година, като трябваше да бъде осъществен на  няколко пъти, само че беше отлаган. Причината е, че уредниците желае да се реализира консенсус за смяната и да се плануват и изгладят всички вероятни проблеми.

Сливането ще сплоти двете блокчейн системи, като има и опасности. В циркулация има Ethereum на стойност от към 188 милиарда $. Ако се проявят непредвидени, макар отлаганията, проблеми, може да има закъснение в работата или сривове на системата.

В случай, че всичко премине добре, последователите на Ethereum имат огромни упования за бъдещето на криптовалутата. Цялата промишленост на цифровите активи търси " зелени " други възможности и в случай че концепцията на Ethereum оправдае прогнозите за понижаване на нездравословните излъчвания, това може да я трансформира бързо в един от водачите на пазара и да я направи забавна за огромните финансови играчи. А това може да я направи даже по-популярна и от Bitcoin в дълготраен проект, най-малко съгласно огромните фенове на платформата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР