Днес се очаква да стане ясно дали България ще има

...
Днес се очаква да стане ясно дали България ще има
Коментари Харесай

Крайният срок, в който преговорите за правителство трябва да бъдат финализирани, изтича

Днес се чака да стане ясно дали България ще има ново държавно управление или страната ще върви на предварителни избори.

В понеделник Мария Габриел одобри мандата от президента Румен Радев.

Въпреки че по закон срокът, в който Габриел би трябвало да върне досието празна или с имената на бъдещите министри, е една седмица, преди часове от пресцентъра на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили разпространиха позиция, в която се споделя, че преговорният развой би трябвало да бъде финализиран до 12 ч. през днешния ден.

" Заявяваме изрично, че на 19 март 2024 година, договарянията с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12 часа. Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел ще отиде на следващия ден при президента Румен Радев с окончателното решение ", гласи събщението.

Непосредствено преди явяването при президента (12 без 5 - бел. ред), от партията оповестиха, че са склонни да подпишат съглашението с ПП-ДБ за ръководство след ротацията, само че единствено в случай че се реализира единодушие за, който е мощно " кондензиран " с партийни фрагменти на Бойко Борисов.

Премиерът в оставка Николай Денков обаче съобщи пред медиите, че ПП-ДБ виждат " за първи път " препоръчаните имена и считат листата за " недопустим в този тип ".

Развръзката следва тъкмо в 12 ч.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР