Днес се очаква да бъдат изчистени всички разговори по управленските

...
Днес се очаква да бъдат изчистени всички разговори по управленските
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще са готови с имена за кабинет до края на седмицата

Днес се чака да бъдат изчистени всички диалози по управническите стратегии на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като за тази цел работни групи от двете обединения не престават със срещите.

Ще бъдат показани и прегледани управническите стратегии и на двете партии.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че не желае да му бъдат поставяни ултиматуми от страна на ПП-ДБ.

Избягвам думите ултиматум и предизвестие, само че откакто Андрей Гюров говореше за успеха си тази заран и надали не имало парламент поради тях, това не можем да им го спестим, тъй като не е правилно. Това разяснява в коридорите на Народното събрание водача на ГЕРБ Бойко Борисов. И без тях щеше да има има парламент. Ако имат сериозен проект да съставим кабинет, а в случай че нямат – бих го нарекъл изнудване, сподели още Борисов.

След една от извършените работни срещи Николай Денков от „ Продължаваме промяната “ разяснява, че към този момент се работи по поименен състав на кабинет по този начин, както са поискали от ГЕРБ, и ще опитат да се вместят в периода за показване – до тази неделя.

Заместник-председателят на ПГ на „ Възраждане “ Петър Петров уточни, че те не са били поканени на договарянията и нямат информация по какъв начин вървят те, само че знаят какъв ще бъде изходът от тях – по думите му без триумф в съставянето на държавно управление. Отстрани наподобява като че ли сме на една евроатлантическа женитба и двете страни договарят за даровете, които да бъдат разменени, разяснява Петров.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия за България разяснява, че партията изчаква ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ „ да се прегърнат “ и едвам по-късно те ще разясняват преговорния развой сред първите две партии.

Представители на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са разговаряли и за Бюджет 2023, като са поискали на нея да участва и представител на Министерство на финансите.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР