Днес се навършват точно осем месеца от пълномащабната война. Какво

...
Днес се навършват точно осем месеца от пълномащабната война. Какво
Коментари Харесай

Зеленски 8 месеца след началото на войната: Отсега нататък Русия ще бъде само пешка

" Днес се навършват тъкмо осем месеца от пълномащабната война.

Какво е реализирано през това време? Защитихме независимостта на страната ни и Русия не може да промени това. Стъпка по стъпка освобождаваме украинска земя. Сега звучат Донбас, Харковска област, Херсонска област. Но ще звучат и Запорожска област, и Крим: ще пристигна време и цяла Украйна ще бъде свободна. "

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски в обичайното си видеообръщение във връзка навършването на 8 месеца от началото на съветската инвазия в Украйна.

" Украйна разрушава така наречен втора войска в света и занапред нататък Русия ще бъде единствено пешка. Те просят нещо в Иран, пробват се да изтръгнат нещо от западните страни - измислят всякакви нелепости за Украйна, плашат, лъжат... ", сподели още Зеленски.

" В Русия чувството за проваляне се ускорява ", сподели украинският водач и изясни, че Русия, която в миналото е била важен политически състезател, сега е изолирана от интернационалната общественост.

Според него тя в никакъв случай повече няма да бъде индивид, който има потенциала да диктува каквото и да било:

" Тя към този момент няма капацитет да диктува. Светът го вижда. Сега съветският капацитет се пропилява за това безумство - за война против нашата страна и целия свободен свят ".

" Имало е газово въздействие - не. Имало е военно въздействие - то се изпарява. Имаше политическа тежест - в този момент е в непрекъснато възходящата изолираност. Имаше идеологическа упоритост - в този момент е просто омерзение ", прибавя украинският водач.

В същото време украинската войска разгласи, че е изтласкала съветските сили от четири села в североизточната част на страната, където тя си върна хиляди квадратни километри територия през миналия месец.

Вчера Иран изненадващо разгласи, че " няма да остане апатичен ", в случай че се удостовери, че дронове убиват хора в Украйна.

" Ако се потвърди, че се употребяват ирански безпилотни устройства в Украйна срещу хора, не можем да останем безразлични ", написа в изказване на външното министерство в ислямската република. До момента Техеран твърдеше, че не дава на Москва такива дронове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР