Днес се навършват точно десет дни от официалната абдикация на

...
Днес се навършват точно десет дни от официалната абдикация на
Коментари Харесай

Промяната, която крал Фредерик направи

Днес се навършват тъкмо 10 дни от формалната абдикация на кралица Маргрете Датска. На престола към този момент е синът й Фредерик, като още първите му дни като монарх започнаха с редица задължения.
 Крал Фредерик Десети - по какъв начин протече абдикацията на кралица Маргрете и възкачването на трона на сина й
Да живее крал Фредерик Десети

Дания има нов монарх и държавен глава

Един от тях беше изпращането на приветствени картички на поданиците му, които навършват 100-годишен празник. Именно на една такава картичка виждаме и новия автограф на 55-годишният Фредерик.

Името на новия крал е последвано от основно R, което идва от латинското rex - " крал ". По същия метод се подписва и английския крал Чарлз, който слага R след името си на всички публични документи.

По същия метод се подписваха и предходните монарси на Дания и Англия и кралица Елизабет Втора. И двете добавяха латинската писмен знак за кралица - regina. Любопитното е, че същото прави и брачната половинка на Чарлз.

Камила слага R след подписа си, откогато брачният партньор й стана крал. Тя обаче е единствено кралица-консорт, а не монарх или кралица-регент. Единствено във вторите два случая е възможно да употребява R, пишат People.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР