Днес се навършват точно 15 години от дебюта на Лионел

...
Днес се навършват точно 15 години от дебюта на Лионел
Коментари Харесай

Преди 15 години: Меси дебютира за Барселона

Днес се навършват тъкмо 15 години от дебюта на Лионел Меси за първия тим на Барселона. Аржентинецът записа първите си минути за представителния отбор на каталунците на 16 ноември 2003 година, когато “блаугранас” гостуват на новооткрития “Ещадио До Драгао” за другарски мач с Порто на Жозе Моуриньо.

On this day in 2003, Lionel Messi made his Barcelona first-team debut—in a friendly against Porto.

15 years later, the is still going pic.twitter.com/1wzDREWJDz
— B/R Football (@brfootball) November 16, 2018
За въпросната среща Франк Рийкард залага на редица юноши в състава си, а един от тях е Лео, който в следствие ще се трансформира в една от най-големите митове в клубната история. Меси влиза в игра в 75-ата минута и основава две положителни благоприятни условия за съотборнците си, а също по този начин самичък има късмет да отбелжи, само че пропуща от непосредствена непосредственост. Тогава той е на 16 години, 4 месеца и 23 дни, заменяйки Фернандо Наваро.

15 years ago today a young, waif-like kid by the name of Lionel Messi made his Barcelona debut. Football changed forever pic.twitter.com/J8b7foHWDu
— FOOTY.COM (@footydotcom_) November 16, 2018
При гостуването на Порто Меси носи екип с №14 на гърба си, а близо година по-късно, на 16 октомври 2004, дебютира и в Примера дивисион в градското дерби с Еспаньол.

15 years ago today, a young boy named Leo Messi made his debut for Barcelona.

650 games, 566 goals & 218 assists later.... pic.twitter.com/5f8rTAHueE
— SPORTbible (@sportbible) November 16, 2018
Към момента десетката на “блаугранас” е спечелил пет “Златни топки”, девет трофеи в Ла Лига, шест кралски купи, четири трофея от Шампионската лига, а също по този начин има 566 гола за Барселона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР