Днес се навършват 3 години от жестоката катастрофа, която отне

...
Днес се навършват 3 години от жестоката катастрофа, която отне
Коментари Харесай

Отложиха делото за смъртта на Милен Цветков, подсъдимият бил с Covid


Днес се навършват 3 години от жестоката злополука, която лиши живота на журналиста

Причината за отлагането е, че през вчерашния ден е постъпила молба от Николов, че желае да участва на правосъдното съвещание, само че е болен от COVID-19 и е подложен под карантина, предава Българска телеграфна агенция. Прокуратурата се съгласи, че това събитие се явява процесуална спънка за осъществяване на процеса.

Съдът през днешния ден трябваше да прегледа митинга на прокуратурата и касационните тъжби на юристите на подсъдимия, както и на частните обвинители против решението на Софийския апелативен съд от 1 декември 2022 година.

Катастрофата, в която почина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 година - навръх Великден. Тогава в региона на столичния търговски център " Парадайз " джипът, ръководен от Кристиан Николов, се вряза в автомобила на Цветков, който чакал на светофар. В кръвта на 22-годишния тогава водач бяха открити наркотични субстанции. Младежът бе упрекнат за съзнателно причиняване на гибел при злополука, за което законът планува от 15 до 20 година затвор, само че и доживотна присъда.

В началото на март м.г. Софийският градски съд призна Николов за отговорен, само че не откри доказателства за предумисъл. Така наказването на младежа бе по обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. Присъдата на градските магистрати бе 9 години затвор и лишаване на свидетелството за ръководство на МПС за период от 10 години.

Обвинението не бе според и стачкува решението пред втората инстанция - Софийския апелативен съд. Според прокурорите по делото закононарушението е осъществено съзнателно и с този аргумент желаеха 15 години затвор за обвинения и доживотно лишаване на шофьорската му брошура.

" Подкрепяме тезата на държавното обвиняване, че действието е осъществено от подсъдимия при форма на виновност " възможен мисъл ". Наличието на три типа наркотични субстанции в организма на Кристиан, открити по справедлив способ директно след осъществяване на произшествието, приказват за това, че той самичък се е сложил в обстановка да има визията, че е използвал три типа наркотични субстанции, че кара под тяхно влияние и се е съгласил с незаконния резултат ", съобщи пред бТВ юрист Менко Менков. 

Юристът е безапелационен, че младежът е знаел какво прави при съществуването на права права и съществуването на червен сигнал на светофар, не е подхванал никакви ограничения за прекъсване и е наясно с резултата от ПТП-то. Според него е безсмислено делото да се връща в Софийски градски съд, тъй като Апелативният съд също може да промени първоинстанционната присъда, като признае подсъдимия за отговорен при изискванията на възможен предумисъл.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР