Днес се навършват 20 години от присъединяването на България към

...
Днес се навършват 20 години от присъединяването на България към
Коментари Харесай

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Днес се навършват 20 години от присъединението на България към НАТО. Двадесет години, в които България се утвърди като високоценен, благонадежден и сигурен сътрудник на интернационалната сцена.

Това написа ръководителят на парламентарната група (ПГ) на " Движението за права и свободи " (ДПС) и съпредседател на партията Делян Пеевски в позиция, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи.

(*Във видеото вижте: )

" Приносът на " Движението за права и свободи " за постигането на тази стратегическа цел за България е голям ", добави той.

" Движение за права и свободи през цялото време отстоява евроатлантическите полезности, повярва, че пътят за развиване на страната ни минава през НАТО и Европейския съюз и наложи този цивилизационен избор. Като съществени бранители на правата и свободите и на мира, ние сме твърдо уверени, че атлантическите полезности нямат опция ", написа в позицията си Пеевски. 

Според него тези полезности са се трансформирали в главен дирек в интернационалните геополитически връзки.

" Във времена на война и тежки провокации е належащо всяка една от страните членки на Алианса да работи за единение и взаимност, в името на груповата сигурност и опазването на живота и здравето на хората ", акцентира още Пеевски.

Днес се навършват 20 години от връчването (2004 г.) във Вашингтон, Съединени американски щати, от министър-председателя Симеон Сакскобургготски на ратификационния документ за присъединение на България към НАТО, на държавния секретар на Съединени американски щати Колин Пауъл, който го приема от името на Съединени американски щати - страната депозитар на контракта. Договорът е утвърден от Народното събрание на 18 март 2004 година и същия ден е оповестен в " Държавен вестник ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР