Днес се навършват 19 години от атентатите в Ню Йорк

...
Днес се навършват 19 години от атентатите в Ню Йорк
Коментари Харесай

19 години след 11 септември! Мистериите около най-страшния атентат остават СНИМКИ/ВИДЕО

Днес се навършват 19 години от атентатите в Ню Йорк и Вашингтон, които записаха една от най-големите нещастия в историята на Съединени американски щати и раздрусаха целия свят.

На 11 септември 2001 година, светът стана очевидец на невиждано нахлуване. Два самолета се удариха в кулите близнаци в Ню Йорк, трети порази Пентагона.



В идващите часове двете кули не устоят на пламъците и рухват. По публични данни жертвите са близо 3000, ранените към 6000. Загиват и минимум 300 пожарникари по време на избавителните интервенции. Повече от година продължава разчистването на останките. Част от жертвите в никакъв случай не са разпознати.

11 септември към този момент не е просто дата в календара. Това е особена дата след 2001 година, когато терористи нападнаха кулите близнаци в Ню Йорк, отвличайки самолети. Въпросът, който слагат през днешния ден специалисти, е дали офанзивата е била единствено за гнет, или е имало план тя да се превърнe в интервенция за всеобщо изтребване.



Според експерти по антитероризъм с изключение на рухването на кулите, терористите са желали да провокират и огромно изтребване, тъй като следствията от сриването на постройките може да доведа до екологична злополука. Причина за това е остарелият вид на строителство, при което се е употребявал азбест. А прахът от сриването, би обхванал извънредно огромна територия. Това, от своя страна, би довело и до куп други проблеми, които биха засегнали хората.

На този ден американците всяка година отдават респект на починалите от атентата на 11 септември 2001 година, тъй като тогава гибелта си откриха над 3000 души.

Днес в Ню Йорк на мястото, на което се издигаха кулите близнаци, има мемориален комплекс, включващ музей и парк.

От 2002 година 11 септември се отбелязва в Съединени американски щати като Ден на патриота, а от 2009-а датата се именува също по този начин и като общонационален Ден за удостояване на паметта.



Според изследвания на CNN и New York Times от 2006 година над половината американци считат, че държавното управление крие истината от обществеността. Части от формалния отчет на американското държавно управление за атентатите са засекретени с години. Информация към момента липсва?! Достатъчен мотив за раждането и разпространяването на редица тайни теории и догадки, опитващи се да се опълчват на формалната версия на държавното управление. А тя е за 4 самолета, отвлечени от "Ал Кайда ".

Особено огромна известност митовете за атентата получават и поради няколко книги и филми. „ Новият Пърл Харбър " излиза през 2004 година - в нея преподавателят по религиозна философия и теология Дейвид Рей Грифин упреква американското държавно управление в съучастие в атентатите.

Първата част от филмовата поредност Loose Change на Дилън Ейвъри дебютира през 2005 година - теорията за вътрешен скрит план още веднъж стои в основата на сюжета. Vanity Fair ги назовава „ първият интернет блокбъстър ". Филмите притеглят милиони фенове, споделят се на пиратски DVD, в Гугъл Video и в интернет конгреси.

Поредицата е толкоз всеобщо налична, че копие от нея беше намерено и в скривалището на Осама бин Ладен след залавянето му през 2011 година През 2016 година се появява документалният филм от Англия „ Съмненията в формалната версия за смъртоносния 11 септември в Ню Йорк “. Роднини на жертви, висши политици и някогашни сътрудници на разузнаването споделят отзиви, теории и нови обстоятелства. Лентата показва неизяснени обстановки и позиции в ужасния терористичен акт.



Всъщност дано да забележим някои от най-внушаваните теории и конспирации по отношение на трагичните събития от 11 септември 2001 година:

Двете кули-близнаци на Световния търговски център не са се срутили в резултат на разрушилите се в тях два самолета.

Създателите на тази доктрина считат, че при разбиването на двете машини и гърмежа нямало по какъв начин да зародят толкоз високи температури, при които стоманени структури да стартират да се топят. Всъщност пожарът в двете кули не предизвиква разтопяване на стоманените структури. Истината е, че и при доста по-ниски температури от температурата на размразяване стоманата губи огромна част от здравината си.

Срутилата се постройка номер 7 на Световния търговски център е била "контролирано взривена ".

Доводът за това изказване е, че журналистка на БиБиСи по простъпка уведомила за сриването ѝ цели 20 минути преди същинския гърмеж. Истината е, че след сриването на кулите близнаци в Ню Йорк намерено стартира да се приказва за това дали и горящата, мощно развалена постройка номер 7 също може да се срути. Журналистката най-вероятно е имала поради тъкмо тези приказки.



Четвъртият аероплан - United 93, пада не в резултат на битка сред пасажери и похитители в пилотската кабина, а заради обстоятелството, че е бил обстрелван и свален от военен аероплан на американските военно-въздушни сили.

Истината е, че при рухването на машината United 93 на разстояние, от което да може да бъде обстрелвана и изумена, не е имало никакъв американски военен аероплан.

В по-ранен отчет за тактиката на американските отбранителни сили членовете на организацията, сред които са Дик Чейни (вицепрезидент на Съединени американски щати от 2001 до 2009) и Доналд Ръмсфелд (министърът на защитата от 1975 до 1977 и от 2001 до 2006), посочвали, че за дълготрайна и ефикасна смяна на тактиката на Съединени американски щати може да се окаже доста потребна "една злополука ".


Истината е, че както и да се прави оценка въпросният отчет, той е оповестен през септември 2000 година Твърде смело начинание за Чейни и Ръмсфелд би било година преди огромния скрит план обществено да оповестяват проектите си за него. А е и изключено всички хипотетични съучастници в хипотетичния скрит план да не обелят до момента нито дума, като се има поради, че 9/11 коства живота на близо 3000 американци, както и че разгорещената обществена полемика за политиката на Буш продължава с неотслабваща мощ от този момент насам.

Според специалисти и откриватели на събитието, в случай че 9/11 беше резултат от скрит план на държавното управление, в него директно щяха да са забъркани десетки, в случай че не и стотици виновни лица – от генерала от военно-въздушните сили и топ-агента на Централно разузнавателно управление на САЩ до хора от защитата на Световния търговски център. До момента няма нито едно намерено доказателство, което да навежда даже и малко на мисълта за съществуването на сходен скрит план.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР