Днес се навършват 181 години от рождението на Васил Левски.

...
Днес се навършват 181 години от рождението на Васил Левски.
Коментари Харесай

181 години от рождението на Васил Левски-181 години безсмъртие

Днес се навършват 181 години от рождението на Васил Левски. По този мотив в цялата страна ще има тържествени церемонии и празнувания. ”Нашето дело зависи от нашите лични старания ”, споделя Апостола. Той проповядва концепцията за национално избавление, само че и за съгласие с всички нации, за битката против неправдите.
" Играем с живота на 7 милиона българи - би трябвало зряло да се постъпва ", " Времето е в нас и ние сме във времето ", " Ако печеля, спечелвам за цялостен народ - в случай че изгубя, изгубвам единствено мене си ". Така мисли Левски.

Днес е кулминационната точка на 27-я Народен събор и Празник на Карлово, във връзка 181 години от рождението на Васил Левски.

От 21 часа на площад „ Васил Левски “ в Карлово е тържественият митинг-заря с полагане на венец на славата, на венци и цветя от държавни и локални институции, посетители и жители. Празникът ще приключи с илюминации.

Сутринта от 9:00 ч., в храм „ Св. Николай “ ще има тържествена Света литургия.

Обичайно, от 10:00 ч., в двора на храм „ Св. Николай “ ще бъдат положени цветя на гроба на майката на Васил Левски. От гроба на Гина Кунчева потегля литийно шествие по улиците „ Александър Стамболийски “ и „ Генерал Гурко “, което ще се откри на площад „ 20-ти юли “. В 10:30 ч. там ще се състои церемониален обред по издигане на националния байрак и знамето на Карлово. Ще има молебен за благоденствието на града, на жителите му и гостите. На площада обичайно ще бъдат посрещнати участниците в Националния туристически поход „ По стъпките на Васил Левски”.

В 11:15 ч. в Национален музей „ Васил Левски “ ще се състои литературно-музикална стратегия с присъединяване на състав „ Карловойс “ и разкриване изложбата „ Аргонавти на свободата – Гарибалди и българите “ на Регионален исторически музей – Варна, Исторически музей Карлово и Национален музей „ Васил Левски “.

Следобед в зала „ Васил Караиванов “ на Община Карлово ще има книжовен салон, с начало от 16:00 часа. На него обичайно ще бъдат показани излезлите книги за Васил Левски през последната година. Един час по-късно, от 17:00 ч., на площад „ 20-ти юли “ ще бъде изнесен концерт от художествените сформира на запасните офицери.

В 20:20 ч., от Национален музей „ Васил Левски “ ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР