Днес се навършват 135 години от обнародването на първия у

...
Днес се навършват 135 години от обнародването на първия у
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Вие давате сигурност, справяйки се с безпрецедентен мигрантски натиск

Днес се навършват 135 години от обнародването на първия у нас Закон за пограничната стража.

По този мотив на Паметника на починалите при осъществяване на служебния им дълг служители на реда в градинката при църквата „ Св. Седмочисленици “ беше осъществена тържествена гала с присъединяване на  представителния духов оркестър на Министерство на вътрешните работи. На нея участваха основният секретар, заместник-министри, шефове на основни и профилирани дирекции, офицери за връзка от посолства, представители на държавната и общинската администрации, управителни и експертни чиновници на Гранична полиция. В знак на респект пред паметника венци бяха положени от основния секретар основен комисар Петър Тодоров и шефа на ГДГП основен комисар Росица Димитрова.
Нека да отдадем своето почитание и признателност на хилядите сътрудници от Гранична полиция, които са героите на тази година. С риск на живота и здравето си те охраняват границата на България, границата на Европейски Съюз. Нека да отдадем респект към тези почтени мъже и да сведем глави за сътрудниците, които за жалост, изпълнявайки служебния си дълг, изгубиха живота си “, сподели гл. комисар Петър Тодоров, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
В постройката на министерството бяха наградени отличилите се през годината чиновници.
За управлението на Министерство на вътрешните работи и за мен е наслаждение и привилегия да ви поздравим с празника и да ви връча заслужени награди. От 10 години вие се справяте с невиждан мигрантски  напън. Вие сте хората, които вършат по този начин, че да има сигурност, тъй като сигурност зад границата без сигурност на границата не може да има, посочи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред чиновниците на Главна дирекция „ Гранична полиция “.
С „ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи “ II степен министърът Демерджиев награди комисар Димитър Чорбаджиев – шеф на РДГП –  Русе, основен контрольор Емил Гочев – шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и Костадин Костадинов – шеф на отдел „ Човешки запаси “.
С  „ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи “ III степен са отличени старши комисар Радослав Кулеков – заместник-директор на ГДГП,  комисар Румен Бакърджиев – зам.-директор на РДГП Аерогари,  комисар Любен Николов – шеф на Следствен отдел към окръжна прокуратура “Въздушно наблюдаване “,  комисар Иво Костадинов – шеф на отдел „ Разследване “,  комисар Диана Лилова – шеф на отдел НКЦ, Любомир Дилов – шеф на отдел „ Информационни технологии “ и Валентин Найденов – шеф на отдел „ Международно гранично-полицейско съдействие ”.
Парична самостоятелна премия получиха 10 гранични служители на реда. С парична групова премия са отличени 18 чиновници от отдел „ Човешки запаси “ в ГДГП. Двама гранични служители на реда са наградени от основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Главен комисар Росица Димитрова отличи с парична премия 133 чиновници и с писмена хвалба – 57 чиновници на ГДГП.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР