Днес се навършват 100 години от рождението на доайена на

...
Днес се навършват 100 години от рождението на доайена на
Коментари Харесай

100 години от рождението на Петко Бочаров

Днес се навършват 100 години от рождението на доайена на българската публицистика Петко Бочаров. Близки, другари и сътрудници се събраха в Българска телеграфна агенция, с цел да си спомнят за неговата персона.

 Петко Бочаров: Ако си интелигентен, както аз се пробвах да бъда и се оказа, че съм съумял, аз просто надхитрих ориста.
За живота в трите Българии най-възрастният публицист разказваше с достолепие и сила, а повратностите и отстояването на специалността бяха значима част от него. Заедно с репликата: да, но не!
Валентин Измирлиев, публицист и създател на филм за Петко Бочаров: Аз постоянно съм се учил от него по какъв начин би трябвало да се приказва: би трябвало да се приказва ясно, надълбоко, с разбиране, със пристрастеност и най-много - да се споделя истината.Даниела Кънева, публицист: Петко изповядваше: ти би трябвало да съобщиш това, което е! Ако това не е комфортно за някого, негов е казусът да си го потвърди. Дончо Папазов, публицист: Правдата и самоуважението и човек да може да се бори и да отстоява настояванията си.
През годините наличието на Петко Бочаров беше повода даже и елементарните хора да познават биографията му. Завършва Американския лицей, по-късно право, а работата в Българска телеграфна агенция го трансформира в емблема. Днес същото това наличие събра отново в Българска телеграфна агенция близки и сътрудници с разнообразни възгледи. За почетат доайена, който ни напусна на 97 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР