Днес се навършиха 107 години от първия боен полет на

...
Днес се навършиха 107 години от първия боен полет на
Коментари Харесай

Модернизацията на военната авиация е факт

Днес се навършиха 107 години от първия военен полет на българската военна авиация. „ На 16 октомври преди 107 години е положено началото. Двамата български поручици правят първия в историята военен разследващ полет. Този полет е оставил светла следа в паметта на достойните почитатели – стражи на родното небе “, сподели в своето приветствено слово командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков. Той акцентира, че първата и най-важна крачка за модернизацията на Военновъздушни сили е към този момент факт – следва доставката на първите 8 F-16 Block 70. „ Реализацията на плана ще увеличи оперативните качества и съвместимостта ни с сътрудниците от НАТО. Апелирам за обединяване на всички институции за ангажиране с осъществяването на плана за нов изтребител и за сполучливото му софтуерно и оперативно внедряване. До постигане на цялостната му оперативна дарба е належащо поддържане и ремонт на наличната техника “, добави военачалник Стойков.

В вероятност е придобиването на нови 3D радари, рационализация на ЗРВ, посредством която ще надградим качествата за надеждна отбрана на въздушното пространство. Военновъздушни сили бяха главен основател за възобновяване на независимо висше военно-въздушно учебно заведение, което от 1 януари 2020 година ще отвори порти.

Празникът продължи в спектакъл „ Българска войска “ с благотворителна галерия с фoтoгрaфии нa cлужитeли oт ВВC и фoтoизлoжбa, пocвeтeнa нa прaзникa нa вoeннaтa aвиaция c aвтoр Вилхeлм Йoцoв и приключи с тържествено събрание-концерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР