Днес се навърши точно един месец от както на 16-ти

...
Днес се навърши точно един месец от както на 16-ти
Коментари Харесай

Какво уби строителите край АЕЦ ”Козлодуй”?

Днес се навърши тъкмо един месец от както на 16-ти декември двама строителни служащи починаха, а още двама постъпиха в болница, след случай на площадката за създаване на вместилище за радиоактивни боклуци. Политико-медийно-енерГЕПИйната мафия към момента не ни споделя, какво и по какъв начин е станало, че да последва тази покруса.
С белия овал е оградена съдбовната строителна площадка. Сателитната фотография е правена по-малко от два месеца преди трагичната преживелица. Двата кръга най-горе са от покривите над реакторите на нлокове 5 и 6.

А повода за мълчанието е повече от прозаична. Паднало е строителното скеле, за построяването на главния обект от комплекса.

Тази фотография НЕ Е от мястото на събитието. Реших да я слага при положение, че някой не е виждал или не знае, какво е строително скеле.

Може би към този момент се досещате, че някак си ще прозвучи свръх неуместно да се каже, че обект от голяма важност за начионалната сигурност на страната се построява от " експерти ", които са НЕСПОСОБНИ едно строително скеле да сглобят, а какво да приказваме за вместилище за радиоактивни боклуци.

На вашата фикция и въображение оставям да се дефинират, какъв брой устойчиво и надеждно ще бъде бъдещото вместилище. И то е единствено за ниско и приблизително радиоактивни боклуци. А след това си представете и бъдещото вместилище за високо радиоактивни боклуци, т.е. самото отработило нуклеарно гориво. Тогава жертвите сигурно няма да са единствено две, а най-малко два милиона?

Георги Котев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР