„Днес съм горд да приветствам и предлагам силната подкрепа на

...
„Днес съм горд да приветствам и предлагам силната подкрепа на
Коментари Харесай

Байдън подкрепя кандидатурите за НАТО на Швеция и Финландия

„ Днес съм горделив да поздравявам и предлагам мощната поддръжка на Съединените щати за приложенията на две велики демокрации и двама близки, доста способни сътрудници, с цел да се причислят към най-силния, най-мощния защитителен съюз в историята на света. Двама горди самостоятелни страни, които упражняват своите суверенни права, които всички страни имат, с цел да вземат решение личната си сигурност “, сподели Байдън в Розовата градина, заобиколен от шведския министър председател Магдалена Андерсон и финландския президент Саули Ниинистьо.

„ Финландски и шведски войски са служили един до друг със силите на Съединени американски щати и НАТО в Косово, в Афганистан и в Ирак. И Финландия, и Швеция към този момент работят в съгласуваност със Съединените щати и другите ни съдружници и сътрудници в поддръжка на смелите хора на Украйна, които пазят свободата си против съветската инвазия “, добави Байдън.

Кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединение към НАТО идват в отговор на съветската война против Украйна, която провокира опасения за сигурността в района. Опитите им да се причислят към алианса бележат трагична еволюция в европейската сигурност и геополитика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР