Днес Съединените щати се смятат за губещи, докато Китай е

...
Днес Съединените щати се смятат за губещи, докато Китай е
Коментари Харесай

Има ли глобален културен завой от Америка към Китай?

Днес Съединените щати се считат за губещи, до момента в който Китай е победител. Съперничеството сред двете сили е съвсем именито. Американският метод на живот се разпространява от края на Втората международна война. Всички сме взели нещо от американската просвета, варираща от политика и стопанска система до ежедневни практики. В всекидневието музиката, филмите, стиловете на говорене, стиловете на облекло и прическите могат да бъдат изброени като някои образци. Ето за какво американската просвета малко или доста повлия на всички ни по някакъв метод.

Културната и езикова дифузия е съставна част на това да бъдеш считан за авторитетна мощ – в случай че не и за суперсила. Разпространението на британския по света и на съветския в Централна Азия са най-големите образци за културно и езиково разпространяване, при което говорещите британски и съветски език, които не са им родни, получават информация от първа ръка, като в същото време обезпечават преимущество на локалните платформи, с цел да доближат до света на личните си езици и да управляват прочувствените преходи на човеци и групи хора.

На първо място, китайските изпъкващи разработки във всички браншове очароваха хората по цялата планета. Постиженията в търговията, нововъведенията и технологиите се оказват магнетизиращите полета, които карат хората да развият повече любознание към Китай.

Ще бъде удивително да проучваме в резюме по какъв начин китайската просвета се конкурира с американската на международната сцена.

Как американската просвета се популяризира

Американската просвета стана световна със своята идеологическа и политическа позиция, която беше приета от болшинството хора в международен мащаб, дружно с нейното софтуерно предимство. Глобалната политическа благосклонност към американските полезности проправи пътя за по-дълбок културен продан сред американците и другите.

Все още се радваме да гледаме доста измислени герои от Холивуд. В американските филми сме виждали артисти да държат радио на раменете си, до момента в който се разхождат по улицата с полуизносени дънки. И огромни сегменти от международното население към момента следват тези трендове в всекидневието.

Американските хранителни вериги се разшириха удивително по целия свят. В Китай също има хиляди американски магазини за бързо хранене. Американският хамбургер, да вземем за пример, е една от най-популярните храни в света и към този момент е международно ядене. Освен това британският е главният международен език.

Технологията води

От друга страна, китайската просвета става световна посредством своя софтуерен напредък, който е водещ фактор за разлика от идеологическите и политически позиции. Като главен фокус се взема броят на учещите китайски език. Почти 100 университета преподават курсове по китайски език по целия свят, до момента в който почти 600 китайски института Конфуций по целия свят разпространяват китайската цивилизация измежду милиони хора на всички места.

Търсенето на проучване на китайски език се усилва извънредно доста. В допълнение към това се усилват и заведенията за хранене, предлагащи китайски ястия. Когато приказваме за китайска храна, първото ядене, което идва на разум, нормално е юфка.

В днешно време е постоянно срещано събитие да срещнете хора, които обичат да употребяват клечки за хранене, до момента в който ядат китайска храна. Изглежда обаче, че по-голям брой хора към момента не следват метода на китайския живот, както американската просвета.

В съзнанието ми пораждат два въпроса по отношение на китайската просвета, която в действителност е неповторима цивилизация. Китай не следва ли американския жанр, с цел да разпространява китайската просвета на другите, както директно или индиректно направиха американците? Или хората не обичат китайската просвета като цяло?

Да, в последно време те го вършат постоянно, като да вземем за пример разпространение на китайски в чужбина, смяна на филмовото наличие в китайската кино промишленост, желания на артисти и прекачване на добре познати фигури с китайски генезис.

Не бива да се учудваме, в случай че стартираме да виждаме китайски измислени герои, спасяващи света във филми, тъй като потреблението на ръководство на усещанията е незаменимо умеене в днешния свят – дебют на външни, вътрешни изказвания, втълпяване на хрумвания и по този начин нататък. И Китай е наясно с това и владее умеенето.

Във филм един от китайските артисти се бие с един от най-великите американски боксьори и няма победител. В психически аспект посланието към публиката е равностойност по мощ.

От моя позиция хората са наясно с смяната, чудят се за китайската просвета и приветстват софтуерните китайски нововъведения. Но в някои очи китайската система наподобява прекомерно строга, несоциална и мрачна. Това в действителност е индикация за това по какъв начин работи идеологическото и политическо усещане.

Ще изпревари ли Китай културно Америка, където американската фантазия се трансформира в китайска фантазия някой ден?

Изглежда, че китайското световно културно влияние не е толкоз бързо, колкото американското, като се изключи езиковата агресия.

Въпреки това можем да твърдим, че става въпрос единствено за авансово изместване на салдото в културната ос. Може да не забележим хора, които се носят, мислят и се любуват на китайския метод на живот, само че следим повече хора, които избират да употребяват китайски софтуерни джаджи, и които желаят да учат мандарин, а не други езици.

Ако високият % на проучване на китайски език остане същият, културното взаимоотношение сред Китай и другите също ще бъде блестящо. Резултатите от това взаимоотношение могат да донесат нова фраза и девиз в глобализацията, където китайският език може да изпревари британския.

Например, потребление на къси китайски знаци при изпращане на текстови известия, както вършим в този момент, употребявайки „ OK или Oki “ на турски език. По този метод езикът е първокачествен ключ за културен продан, навлизане и въздействие.

Китай осъзна смисъла на езика на интернационалната сцена по извънреден метод. Популяризирането на китайската просвета в чужбина беше в орбитата на управлението и се трансформира в извънреден съставен елемент от стратегическа и жизненоважна цел, която Пекин чака, че светът ще одобри, утвърди и схване Китай и неговия метод на живот.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР