Днес съдът в Мугла трябва да се произнесе по делото

...
Днес съдът в Мугла трябва да се произнесе по делото
Коментари Харесай

Турската общественост очаква съдбоносни решения за убийствата на жени

Днес съдът в Мугла би трябвало да се произнесе по делото за убийството на 27-годишната студентка Пинар Гюлтекин, удушена, изгорена и захвърлена в гората от някогашния ѝ другар. Джемал Метин Авчи призна убийството и беше задържан с обвиняване в „ съзнателно ликвидиране с чудовищно причиняване на страдания “. Той е изправен пред пожизнен затвор, а членове на фамилията му може да получат петгодишни присъди за съучастничество - прикриване на следи и заличаване на доказателства.

Досега процесът протича по прочут модел – турските съдилища постоянно поясняват снизходително законите в случаи на принуждение, учредено на пола, базирайки се на противоречивия член 29 от турския углавен кодекс за " неоправдана провокация ". Аргументите най-често са " Тя ме заплаши/нападна и аз я убих ", както е пледирал и Джемал Метин Авчи.

Постановката „ несправедлива провокация “ постоянно се употребява и с цел да се внуши на обществото, че жертвите носят виновност за убийството им. Начинът на живот на убитите дами се „ разпъва на кръст ”,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР