Днес съдът в Лондон ще разгледа въпроса за екстрадирането на

...
Днес съдът в Лондон ще разгледа въпроса за екстрадирането на
Коментари Харесай

Съдът в Лондон разглежда екстрадирането на Асанж в САЩ

Днес съдът в Лондон ще прегледа въпроса за изгонването на създателя на уеб страницата Wikileaks Джулиан Асанж в Съединени американски щати, заяви Би Би Си.

Вчера Лондонският кралски съд постанови 50 седмици затвор за Асанж. Той беше приет за отговорен, че е нарушил правосъдното предписание, с помощта на което преди седем години е бил освободен под гаранция. Това му разреши да се укрие в посолството на Еквадор в английската столица, което е нарушаване на изискванията на гаранцията.

При произнасянето на присъдата съдията означи, че е " доста значимо никой да не бъде над закона ".

В Съединени американски щати Асанж е заплашен от 5 години затвор по обвиняване, че е съдействал на Брадли/Челси Манинг да похити секретна информация от компютри на Пентагона, която след това беше оповестена в Wikileaks. Става дума за стотици хиляди военни документи за американски интервенции в Ирак и Афганистан.

Припомняме, 47-годишният Асанж, беше арестуван от английската полиция на 11 април, откакто еквадорските управляващи го лишиха от предоставеното политическо леговище и той трябваше да напусне посолството на латиноамериканската страна.

Срещу Асанж, който е австралиец по генезис, беше повдигнато обвиняване и в Швеция - за обезчестяване . Шведската прокуратура приключи следствието през месец май 2017 година, само че в този момент има възможност делото да бъде обновено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР