Днес с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще продължи

...
Днес с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще продължи
Коментари Харесай

Валежите ще спрат през нощта

Днес с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще продължи да става студено - следобяд ще е най-вече сред 11° и 16°. Ще има превалявания и от дъжд, в планините - от сняг. В Южна България ще има и гръмотевици. Почти без превалявания ще е около Дунав, там и облачността постоянно ще понижава до слънчево.

В Северна България още при започване на нощта преваляванията ще спрат, а на юг чак след среднощ. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Сутрешните температури ще са сред минус 1° и плюс 4°,
а оптималните за деня ще са сред 10° и 15°. Следобед над Югозападна България още веднъж ще се заоблачи и на обособени места ще превали слаб дъжд, в планините– сняг. Вятърът ще отслабне.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, в масивите от Западна България със слаби превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е на към 1000 метра надморска височина. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър от запад-северозапад.

Над южната част от Балканите ще бъде най-вече облачно, тук-там с краткотрайни валежи. Над северната ще е с променлива облачност, сутринта по-често намаляваща до слънчево.

У нас във вторник преди обяд към момента на обособени места в Южна България ще има слаби превалявания от дъжд. В сряда ще е най-вече слънчево и дневните температури ще се покачат с 4-5 градуса. В четвъртък още веднъж ще превали и прегърми, само че в петък и събота ще е слънчево и по-топло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР