Днес, с умерен и поривист вятър от запад-северозапад, ще нахлува

...
Днес, с умерен и поривист вятър от запад-северозапад, ще нахлува
Коментари Харесай

Ветровито и дъждовно днес, температурите ще се понижат

Днес, с сдържан и стремителен вятър от запад-северозапад, ще нахлува леден въздух и температурите ще се намалят. Максималните ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд към момента ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Сутрешни температури - сред 0 и 5 градуса.

На доста места ще вали дъжд, по-значително в югоизточните региони. С понижението на температурите тук-там в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

Над планините облачността ще е забележителна, ще бъде прохладно и с превалявания най-вече от сняг. Под към 1400 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа мощен, по-високите и открити елементи - до плевел вятър от западната четвърт и с него нахлува леден въздух.



Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра ще е към минус 3°.



В четвъртък ще остане прохладно и относително студено. Ще е по-често облачно, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. До края на седмицата ще е най-вече слънчево, дневните температури ще се покачват постепенно и в неделя оптималните ще са сред 12° и 17°.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР