"Днес с целия български транспортен бранш информирахме министъра, че ако

...
"Днес с целия български транспортен бранш информирахме министъра, че ако
Коментари Харесай

Българските превозвачи срещу Макрон: Ще инициираме референдум за напускане на ЕС

"Днес с целия български транспортен отрасъл информирахме министъра, че в случай че тези ограничения, препоръчани от Европейска комисия, бъдат признати в този тип, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго, с изключение на да инициира референдум за излизане на България от Европейски Съюз. Ние ще бъдем принудени да работим срещу разпоредбите, с които авансово ще бъдем обречени на банкрут ". Това сподели Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите след срещата с транспортния министър в изявление за предаването „ 12+3 “.

„ Ние от дълго време с министър Московски сме прецизирали всички оферти от българската страна и компромисните текстове, които бяха поискани от еврокомисаря по превоза, са импортирани от българското държавно управление в работните групи, на които се разискват вероятни компромисни текстове. Но оттова насетне тези текстове не бяха възприети от Франция, Германия, Белгия и Холандия и ние сме обезпокоени, че макар всички взаимни отстъпки, които вършим, се отива в посока тези рестриктивни ограничения да бъдат признати без оглед на мнението на огромна част от страните в Европейски Съюз “, изясни Арабаджиев.

"Не е обикновено да се търси метод, при който един бизнес да бъде изхвърлен посредством административни ограничения ", посочи той.

Арабаджиев уточни, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал дейности за осъществяване на митинг в Брюксел.

Предстои в 17 часа българско време да бъдат гласувани ограниченията в Европейска комисия. Евродепутатът Андрей Новаков съобщи, че е направено всичко допустимо: „ Буквално всичко допустимо, което можеше да се направи е направено. Буквално с всеки един сътрудник, в това число и с тези, които са безусловно непреклонни по отношение на тяхната позиция, им е отделено задоволително внимание.

Единствената дума, която разказва това, което се случва е Екологичен потенциал е опълчение. Всичко се трансформира непрекъснато. Първоначално имахме цялостната поддръжка на сътрудниците от Централна Европа. Сега се следи разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на сътрудниците от Италия, защото очевидно политическата неустойчивост в страната им пречи да координират своите позиции “.

Новаков беше безапелационен, че, в случай че бъдат признати ограниченията, препоръчани от Еманюел Макрон, това ще бъде злополука за българския бизнес: "Ако минем на вид Б, това значи, че би трябвало да блокираме досието в Съвета, тъй че неговото използване да отнеме толкоз време, че да изтече мандатът на Комисията ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР