Днес с преминаването на студен атмосферен фронт от запад на

...
Днес с преминаването на студен атмосферен фронт от запад на
Коментари Харесай

Дъжд в новогодишната нощ в Източна България, дневните температури стигат 16° |

Днес с прекосяването на леден атмосферен фронт от запад на изток тук-там ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са от 5°-8° в западните региони до 14°-16° в източните региони, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология.

В новогодишната нощ в Източна България към момента ще превалява, само че до сутринта и там преваляванията ще спрат. В съвсем цялата страна вятърът ще стихне, в североизточните региони ще е до сдържан от северозапад.

В планините облачността ще е забележителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - към 6°, на 2000 метра - към 0°.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево, след обяд облачността ще се усилва и вплътнява. Ще продължи да духа до сдържан югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем ще е съвсем без смяна, вечерта ще стартира да се покачва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР