Днес с до умерен вятър от изток-североизток ще нахлуе по-студен

...
Днес с до умерен вятър от изток-североизток ще нахлуе по-студен
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно време през следващите дни

Днес с до сдържан вятър от изток-североизток ще нахлуе по-студен въздух и дневните температури ще се намалят доста, спрямо през вчерашния ден. Очакват се стойности сред 8° и 13°, в София - към 10°. Ще бъде облачно , основно в Южна България с превалявания от дъжд .

На места в Източните Родопи и в югоизточнита региони преваляванията ще са обилни по количество. На места в югоизточните региони преваляванията ще продължат и през нощта. Минималните температури ще са сред 2° и 6°, в София - към 3°.

Утре оптималните ще са сред 11° и 15°, в София - към 13°. Ще бъде облачно и към и след обяд тук-там в югозападната половина от страната ще превали дъжд, в планините над 1300 метра - сняг, като вечерта преваляванията ще се усилят. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

По Черноморието облачността ще е забележителна, само че още в утринните часове преваляванията и в крайните южни региони ще спрат. Максималните температури там ще са сред 9°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините на следващия ден ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, след обяд тук-там още веднъж ще превали сняг, а под 1200 m - дъжд. Вятърът ще отслабне, краткотрайно ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече сдържан.

И на Балканския полуостров ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, по-значителни в западната половина. В Албания и Гърция ще има и гръмотевици.

У нас, облачното и дъждовно време ще се задържи и през идващите дни. В четвъртък в обособени региони преваляванията да са обилни. Температурите ще се намаляват и през нощта против петък тук-там в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. В петък преваляванията ще отслабнат и последователно ще спрат, а през почивните дни, ни чака стопляне .


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР