Днес руският президент Владимир Путин пристигна на посещение в Унгария

...
Днес руският президент Владимир Путин пристигна на посещение в Унгария
Коментари Харесай

Путин и Орбан - ”дружба от векове за векове”

Днес съветският президент Владимир Путин дойде на посещаване в Унгария с желанието да ускори тесните връзки с тази страна от Европейския съюз и НАТО.
Унгария остана измежду дребното страни от Европейски Съюз, които резервираха близки връзки с Москва след анексията на Крим през 2014 година

Малко преди идването на съветския президент унгарският министър на външните работи Петер Сиярто приказва на бизнес конгрес в Будапеща и разказа страната си като мост в съдействието сред Изтока и Запада, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвидено е Путин да се срещне с унгарския министър председател Виктор Орбан, с който поддържат близки връзки. Очаква се двамата водачи да обсъдят комерсиалните връзки и по-специално доставките на съветски природен газ за Унгария.

„ След експлоадирането на спора в Източна Украйна през 2014 година Путин нееднократно посети Будапеща”, споделя специалистът Дорка Такаши от „ Политически капитал “.

“Всяка година има среща сред Путин и Орбан, а през 2017-а те се срещнаха два пъти. Това е много показателно, че Унгария е някак свръхпредставена, като имаме поради нейната районна или европейска роля ", счита Такаши.

Унгария, която членува и в НАТО, има различия с Киев по въпроси за унгарското малцинство в Западна Украйна и за правото на двойно поданство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР