Днес рожден ден има най-дългогодишният и обичан от хората кмет

...
Днес рожден ден има най-дългогодишният и обичан от хората кмет
Коментари Харесай

Георги Георгиев за Йорданка Фандъкова: Честит рожден ден на моя учител в политиката!

" Днес рожден ден има най-дългогодишният и обичан от хората кмет на София, мой преподавател в политиката и добър другар госпожа Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova. Да ни е здрава, все по този начин усмихната и доста щастлива! ", написа във Facebook общинският консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Георги Георгиев. И разгласява в обществената мрежа фотография с някогашния столичен кмет.

 

" Запознахме се преди 6 години, работихме един до друг цялостен мандат, в който настъпи пандемия, рецесия с цените на горивата, политическа рецесия и след това държавно ръководство, което воюваше със София и нейния кмет, градският превоз бе пред банкрут поради всичко това, имаше всекидневно нови проблеми в ръководството на милионния ни град. Тя изведе София с типичната си тиха и несломима непримиримост през всички трудности. Тя преобрази града ни и му придаде европейско измерение. И с неподражаемата ѝ усмивка - тя постоянно ми споделя, че хората не трябва да знаят за компликациите ни, тъй като си имат задоволително свои ", написа Георгиев.


" Беше обект на голям брой незаслужени офанзиви, само че в никакъв случай не я видях да отвърне. Великодушието ѝ е и до през днешния ден едно от най-хубавите ѝ качества, на което се удивлявам. Просто си гледаше работата - с обич, изключителна продуктивност и грижа за хората.
Никога не съм я чувал да покачва звук, да се държи неприятно с някой (не че мнозина не са го заслужавали), да се въздейства от властта. Живя и продължава да живее извънредно непретенциозно, на няколко пъти спираше настояванията за повишение на заплатата ѝ, последният път го направихме дружно и макар политическата цена, която ни костваше. Но с подобен кмет знаеш чудесно,че си на вярната страна.


Всеки ден бях в кабинета ѝ или по инспекция на общински обекти дружно, водили сме стотици диалози и като възпитаник питах за всичко. А тя като добър преподавател по държавност отделяше време и ми даваше скъпи препоръки. На въпроса ми по какъв начин се е опазила от покварата на властта отговори - в никакъв случай не съм я възприемала като власт, а като работа и дълг ", продължава той.

 

Публикацията му приключва по този начин:
" Днес тя възобнови активността на гражданското ни съдружие ГЕРБ, оказва помощ ни доста с опита и знанията си, за което всички сме ѝ признателни от сърце. Чуваме се всеки ден, виждаме се постоянно и съм окуражен за смисъла от това да се занимаваш с социална работа - виждам реакцията на хората към нея. Радват ѝ се, обичат я, благодарят ѝ за всичко и се майтапя, че към този момент съм ѝ щатен фотограф - на събития и по улиците на София хората желаят да си имат фотография за спомен с техния кмет.
Агресивната проклетия против Йорданка Фандъкова на едно кресливо малцинство в политиката в действителност даде опция за малко време да покажат, че не могат да ѝ стъпят на дребния пръст по управнически качества, познания и морал. И че никой не можа да ѝ отнеме обичта на хората! "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР