Днес решихме да ви запознаем с Ванеса Виденова, която се

...
Днес решихме да ви запознаем с Ванеса Виденова, която се
Коментари Харесай

Ванеса Виденова за красотата отвътре навън

Днес взехме решение да ви срещнем с Ванеса Виденова, която се занимавам с астропсихология от близо 10 години. В изявлението по-долу тя ни показа по какъв начин поддържа външния си тип и тонус. Как астро-психологията може да бъде потребна за здравето на индивида, а също по този начин и за интереса си към всякакви билки и билкови екстракти.

Здравейте, Ванеса, благодарим Ви, че се съгласихте на това изявление .

Моля, разкажете ни в резюме за себе си.

Благодаря за поканата! Казвам се Ванеса Виденова и се занимавам с астропсихология от седем години, както и с изкуство, само че то е повече занимание и методът, по който терапевтирам себе си. 

Наблюдавате ли нараснал интерес към астрологията и в случай че да, на какво се дължи това съгласно Вас?

Определено преди години нямаше да чуеш по малкия екран за назадничав Меркурий, само че към този момент и това се случва. Хората се вълнуват и знаят доста повече, даже неотдавна минавайки около заведение в центъра на София чух диалог от една маса, в който жена обясняваше на друга, че зодията изобщо не е всичко и човек би трябвало да знае Луната и Асцендента си и цялата си натална карта. Разсмях се в облекчение и учудване, че от ден на ден хора търсят път към себе си и към другите, тъй като за мен астрологията в есенцията си оказва помощ най-много за това.

Как астро-психологията би могла да бъде потребна за здравето на индивида?

Има цялостен раздел в астрологията наименуван " Медицинска астрология ", където се следят и проучват избрани положения и аспекти в картата за осъзнаване и разрешаване на проблеми в тялото и какъв може да е първоизточника им. Не доста астролози обаче владеят материята добре, без да всяват боязън и да вършат изводи, които могат да се трансфорат в ноцебо, по тази причина не предлагам с лека ръка да се прибягва към сходни разбори. По-добре е човек самичък да опознае архетипите в себе си и да види с кои органи и системи кореспондират, като се старае да балансира стихиите и по този метод ще резервира здравето и хомеостазата на тялото си.

Вие сте красива млада дама, споделете ни по какъв начин поддържате външния си тип и тонус?

О, благодаря, постаравам се, а и след 28-30 годишна възраст към този момент не можеш да разчиташ на положителните гени, нужна е работа и неизменност. Предимно внимавам с храната си и се старая да не употребявам прекомерно модифицирани храни с непознати за тялото ни съставки, които да не знае по какъв начин да обработи. Правилната композиция също е значима, само че не се храня разделно, просто внимавам за някои избрани съчетания, с цел да знам че всичко се усвоява вярно от организма. Периодичното недояждане е потребно също, когато имам спокойни и свободни дни, в които нямам доста работа. В тях върша паузи от храненето, тъй като това безусловно възобновява храносмилателната система и забавя стареенето. Отделно одобрявам хомеопатия, когато в нужно, витамини и суперхрани, когато проучванията демонстрират неналичия, само че генерално здравето за мен постоянно е било в чистата храна, плодовете, слънцето, качественият сън, положителните взаимоотношения сред хората и несъмнено - придвижването и спорта. В последното още прохождам, тъй като съм повече ментален, в сравнение с физически човек и последните години се старая да наваксвам.

Интересувате ли се от билки и билкови екстракти?

Да, от години. Дори сама съм приготвяла тинктури за надбъбречните жлези по предписания на известни лечители и билкари. Имаше необикновен резултат. Чайове, за жалост, не обичам и не пия, само че капсулите или билковите екстракти са вълшебен, изключително за проблеми с нервната система или стомашни неразположения, най-малко по мои наблюдения.

В един собствен пост във фейсбук бяхте написали, че употребявате дестилат от витекс за хормонален баланс и Постановление на Министерски съвет, нарекохте го “магически “. Разкажете ни по-подробно по какъв начин?

Наистина беше вълшебен за мен, тъй като от над 10 години се боря с хормонални мигрени, зависещи директно от равнищата на естроген и прогестерон и съм успявала през годините да ги обуздавам и минимизирам, като огранича избрани храни или стимуланти в интервала, в който се появяват нормално (няколко дни преди месечния цикъл), само че в никакъв случай не е било... елементарно. Докато единствено след месец и половина банкет на плодовете на растението Витекс под формата на капсули, мигрените просто изчезнаха. Няма значение какво хапвам, какъв брой е топло, какъв брой е слънчево, какъв брой е шумно, дали съм пила кафе или не, просто ги няма. Това беше магическата част за мен персонално, само че като четох ревютата на други дами видях, че при всяка има положителен резултат тъкмо в проблематичната сфера. Дали ще е тежък Постановление на Министерски съвет или мъчителен цикъл, в действителност огромен % от дамите са възхитени, че признаците са изчезнали и се усещат доста по-добре след едномесечен или двумесечен банкет. Хубавото на естественото лекуване е, че тялото не привиква и продължава процесите на възобновяване даже и в случай че човек направи пауза от дадена билка или растение. И те и ние сме от природата и няма по какъв начин да няма синергия, просто индивидът, поради свободната си воля и неналичието на надзор над мислите и изискванията, в които се намира, постоянно се разклаща. Вярвам обаче, че растенията могат най-добре да ни върнат към салдото, с цел да продължим да творим и сътворяваме в този свят, това което е ултимативната ни функционалност на Земята.
 

Ползвате и други ?

Сравнително скоро открих продуктите на Nature`s way и сега опитвам серията Alive! и някои витамини, тъй че скоро ще имам мнения и за тях. Разглеждайки каталога обаче има доста неща, които занапред ще пробвам и съм много въодушевена за тях. Какво да ви кажа, Девата и Рибата в мен обичат да лекуват себе си и другите! 

 

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР