Днес разговорите за еднополовите бракове са особено актуални в Западния

...
Днес разговорите за еднополовите бракове са особено актуални в Западния
Коментари Харесай

Марсела и Елиса - историята за любовта и първия еднополов брак

Днес диалозите за еднополовите бракове са изключително настоящи в Западния свят. Но преди към век, когато тези бракове били не просто неразрешени, само че и немислими, две дами послушали сърцата си и просто се оженили една за друга. Става въпрос за Марсела Гарсия Ибеас и Елиса Санчес, които били толкоз влюбени, че желали да бъдат дружно вечно. Любовта им обаче е била немислима, защото става въпрос за края на 19 век. Те обаче не желали да се откажат от нея и намерили едно забавно решение.

Виж още: Звезди, които се съблякоха голи поради изборите в Съединени американски щати

Двете дами са учили в лицей за учители в Испания. Двете били приятелки, само че връзките им бързо прераснали в същинска обич. Околните обаче бързо почнали да се досещат какво се случва. Първо родителите на Марсела решили да отпишат щерка си от въпросното учебно заведение. Пратили я в Мадрид, като се надявали, че с дистанцията ще изчезнат и възприятията. Но бъркали. 

Виж още: Като тризначки, само че не напълно: кралица Рания очарова със фамилна фотография, вижте дъщерите ѝ

Елиса и Марсела се срещнали няколко години по-късно, към този момент и двете били учителки. Връзката им траяла тъкмо от там, където била прекратена. Двете работили в разнообразни градове, само че и това не могло да им попречи. През 1901 година Елиса взела непозната идентичност, почнала да се облича и държи като мъж и се представяла на всички места като Марио.

Виж още: Вярвате или не, само че на тези места е по-добре да не се раждате мъж

Така на 8 юни 1901 година Марсела и Елиса се оженили. Така това става първият еднополов брак. Но историята не завършва до тук. Съседите на младото семейство били първите, които заподозряли, че има нещо неправилно. Как по този начин Марсела е омъжена, а мъжът ѝ го няма? Така било подредено на лекар да откри дали Марио е в действителност мъж. Въпреки че Марио твърдял, че е хермафродит, истината била разкрита. Двете дами изгубили работата си и им било наложено да изоставен дома си. 

Виж още: Сериалът, за който всички приказват: " Емили в Париж " и за какво си коства (или пък не) да го гледате

Марсела и Елиса отпътуват за Аржентина. За техния живот там не се знае доста, само че съгласно книга на историк, двете в действителност се озовават в Португалия. Историкът написа, че през 1903 година Елиса е към този момент с името Мария и се омъжва за Кристиан Янсен. А каква в действителност е истината, никой не знае...

Изображение: https://www.instagram.com/elisaymarcela/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР