Днес Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем бивш полицай,

...
Днес Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем бивш полицай,
Коментари Харесай

Разследващ полицай свил 26 000 лева, иззети като веществено доказателство

Днес Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен някогашен служител на реда, поради това, че в интервала от 5.11.2021 година до 22.05.2023 година в гр. Пловдив, като длъжностно лице – старши проверяващ служител на реда в бранш „ Разследване на икономическа закононарушения “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, е присвоил 26 000 лв., които са били материални доказателства по досъдебно произвеждане, заяви Българска национална телевизия, написа обстоятелства.бг.

Деянието е закононарушение по член 201 алинея 1 от Наказателния кодекс. В началото на месец ноември 2021 година Н.В. взел от трезора на бранш „ Икономическа полиция “ сумата от 26 000 лв.. Парите били конфискувани като материални доказателства по досъдебно произвеждане, по което той водел следствието.

Впоследствие наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив с разпореждане разпоредил връщането на парите на правоимащите лица т.е. на тези, от които били конфискувани. Полицаят не върнал сумата и давал уклончиви отговори за какво не е извършил разпореждането на наблюдаващия прокурор. На 22 май 2023 година е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи по негово искане.

В хода на осъществена инспекция по случая, 32-годишният мъж бил свикан в бранш „ Икономическа полиция “ да даде пояснения за неналичието на парите. Вместо това, през вчерашния ден, на 30 май 2023 година, той се опитал да напусне страната в посока Нидерландия, само че е бил открит на летище София и арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Днес, 31 май 2023 година, Н.В. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по следствието продължава.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР