Днес ръководството на Българския футболен съюз представи Илиан Илиев като

...
Днес ръководството на Българския футболен съюз представи Илиан Илиев като
Коментари Харесай

Илиан Илиев поема националния отбор, ще води и „Черно море“ до края на сезона

Днес управлението на Българския футболен съюз показа Илиан Илиев като нов селекционер на мъжкия народен тим на България.

55-годишният експерт получи цялостното доверие на Изпълнителния комитет и на президента Борислав Михайлов и ще води „ лъвовете “ още в идните европейски квалификации против Унгария и Сърбия в средата на ноември.

До края на сезон 2023/2024 година Илиев ще съвместява позицията на народен селекционер с тази на старши треньор на ПФК „ Черно море “, след което ще се посвети дълготрайно на работата си в националния тим.

„ Приех предлагането да стана народен селекционер, тъй като желая да оказа помощ на тима да покаже едно по-добро лице. Искам да дадем на футболистите по-голямо самочувствие, когато излязат на терена, а също по този начин и да играем вярно тактически “, съобщи новият селекционер.
„ Българският футболен съюз постоянно е залагал на потвърдени и настоящи имена. Илиан Илиев си е спечелил уважението на всички български почитатели с усърдната си и поредна работа. Желая му триумф и му подсигурявам, че ще има цялостната поддръжка на всички нас “, казаБорислав Михайлов.

Илиан Илиев е роден на 2 юли 1968 година във Варна и в спортната си кариера облича екипите на Черно море, Левски, португалския гранд Бенфика, Алтай, Славия, Бурсаспор, АЕК, Маритимо и Салгейрош. Той е един от най-емблематичните ни футболисти през 90-те години на предишния век, като изиграва 35 мача за националния тим, в които отбелязва 3 гола. Участник на Световното състезание във Франция през 1998 година, в което играе и в трите мача на България.

Треньорската му кариера у нас е обвързвана с тимовете на Черно море, Берое, Левски, Локомотив (Пловдив) и Верея. Носител на Купата на България с Берое и повторен треньор №1 на страната. В момента е отпред на водача във краткотрайното класиране на Първа лига Черно море.

В щаба на Илиан Илиев в националния отбор ще влязат Петър Костадинов, Георги Донков, Здравко Здравков (треньор на вратарите), Ясен Любенов (кондиционен треньор) и Атанас Рибарски (анализатор).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР