Днес прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Враца, следователи

...
Днес прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Враца, следователи
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков: Всяка атака срещу държавността е свързана с разцвет на престъпността /снимки/

Днес прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Враца, следователи и правосъдни чиновници се събраха на митинг пред правосъдната палата във Враца, видя организация BulNews. Те показаха възмущението си от опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев през вчерашния ден и поддръжката си към него и фамилията му. 
„ Вчера чухме думи като случай и други избрания, само че това е атентат. Не може взривно вещество с железни отсколки да бъде наречено по различен метод. Това е тежко престъпно закононарушение “, сподели окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. 
Той добави, че неговите сътрудници са наясно с рисковете на специалността си. Тъй като работата на прокурорите е обвързвана с привличане към наказателна отговорност на лица, направили престъпни закононарушения, постоянно се усещат застрашени. Те обаче са призвани да работят в интерес на обществото и да се борят с престъпността. 
Прокурорите и правосъдните чиновници показаха несъгласието си против езика на омразата, който беше артикулиран в последните години, изключително против институция, каквато е прокуратурата на Република България и нейният началник. 
„ Когато този език стане в по-голяма степен, незаконните среди стартират да имат самочувствието, че могат да извършат такова тежко посягане против един от най-висшите представители на българската магистратура “, безапелационен бе Сираков, като добави, че  „ постоянно, когато бъде ориентирана офанзива против държавността, тя е обвързвана с подем на престъпността “. 

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР