Днес продължават разговорите в управляващата коалиция по пакета от антикризисни

...
Днес продължават разговорите в управляващата коалиция по пакета от антикризисни
Коментари Харесай

Продължават разговорите в коалицията за антикризисните мерки

Днес не престават диалозите в ръководещата коалиция по пакета от антикризисни ограничения поради високата инфлация, оповестява БНР.

Експертен съдружен съвет ще заседава още веднъж в Министерството на финансите, чака се окончателните решения да бъдат оповестени през идната седмица и да са в размер над 1 милиард и 500 милиона лв..

Сред предложенията на четирите обединения в ръководството са понижаване на Данък добавена стойност за съществени храни, директни помощи за част от семействата, таван на цените за част от стоките и суровините.

Подготвя се и скица, която да понижи цените по бензиностанциите за несъмнено количество горива за физическите лица. Вчера държавното управление взе решение да изиска от Европейската комисия позволение да бъдат понижени акцизите на електрическата енергия и на природния газ в България.

Бизнесът упорства да продължи схемата за обезщетения поради скъпия ток до момента в който това е належащо, а при вероятно повишаване на газа разликата над сегашните цени да се поема от страната.

Финансовото министерство прави планове какъв брой би коствала на хазната всяка една от препоръчаните ограничения.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР