Днес продължават квалификационните срещи за Евро 2024 с поредните седем

...
Днес продължават квалификационните срещи за Евро 2024 с поредните седем
Коментари Харесай

Новата Испания срещу коравите норвежци приковава вниманието в третия ден от квалификациите за Евро 2024

Днес не престават квалификационните срещи за Евро 2024 с следващите седем мача, които ще се изиграят в останалите групи. Безспорно максимален интерес провокира конфликта в група “А ” сред Испания и Норвегия.

Новият селекционер на “Ла Фурия ” Луис де ла Фуенте сигурно ще желае да дебютира с победа отпред на отбора. Специалистът, който размени Луис Енрике, реши да стартира нова епоха в тима след неуспеха на Мондиала в Катар и извика единствено 11 от футболистите, които бяха на международното състезание. Испания ще бъде водена от новия си капитан Алваро Мората и младата звезда на Барселона Гави. За страдание на селекционера на Норвегия Стале Солбакен, отборът ще е без суперзвездата си Ерлинг Холанд, който получи травма и напусна лагера на отбора. Двата отбора се срещнаха за последно през 2019 година в Осло, още веднъж в европейски квалификации, когато Джошуа Кинг изравни в последните секунди от дузпа за крайното 1:1.

В най-ранния мач за деня от същата група “А "  тимът на Шотландия посреща Кипър и ще е окуражен да стартира акцията си с победа.
 Новият селекционер на Испания повика единствено 11 от тези, които играха в Катар Новият селекционер на Испания повика единствено 11 от тези, които играха в Катар
В група “D ” бронзовите медалисти от Мондиала Хърватия посрещат Уелс, които към този момент ще са без отказалия се от футбола Гарет Бейл, като капитанската лента за " драконите " към този момент ще носи Аарън Рамзи. " Ватрените " ще бъдат водени от неостаряващия си водач Лука Модрич. В по-ранна среща от същата група пък Армения е хазаин на Турция в мач, който сигурно ще е с необикновен заряд поради историческите връзки сред двете страни.

В група “I ” Швейцария наподобява най-сериозният кандидат за класиране, като “кръстоносците ” ще стартират квалификациите с посещение на Беларус. Домакинският фактор за белорусите обаче ще е единствено на хартия, тъй като поради присъединяване на страната във войната в Украйна и несигурната конюнктура в страната мачът ще се играе на безпристрастен терен - в Нови Сад, Сърбия. Това допуска забавни моменти за локалната аудитория поради добре известното съревнование сред сърби и швейцарци, които се срещнаха и на Мондиала в Катар. Наличието в състава на " кръстоносците " на Гранит Джака, който е с албански корени, също ще налее спомагателен заряд за сръбските почитатели.
 Роб Пейдж разгласи кой наследява лентата от Гарет Бейл Роб Пейдж разгласи кой наследява лентата от Гарет Бейл
В същата група различен от кандидатите за класиране - Румъния, гостува на новобранеца Андора, а Израел е хазаин на Косово.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР