Днес приехме две от най-важните решения за подпомагане на бизнеса

...
Днес приехме две от най-важните решения за подпомагане на бизнеса
Коментари Харесай

Делян Добрев: Готов съм да седна на една маса с Василев и Петков, и да говорим по техните 16 предложения

Днес приехме две от най-важните решения за подкрепяне на бизнеса и битовите консуматори на ток и газ. Приехме да удължим мярката за подкрепяне на бизнеса, също така прагът на помощта се усили от 250 на 300 лв.. И тази мярка, както и останалите ни 7 антикризисни ограничения няма да са подвластни от бюджета, а от свръхпечалбите в енергетиката. Мярката бе призната единомислещо. Второто решение в интерес на хората е възбраната за либерализация на пазара на ток до 2025 година Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той не спести рецензиите си във връзка препоръчаното и оттеглено предложение, битовите клиенти на ток да заплащат по две цени. Според него критерият за това кой ще заплаща по-скъп ток би трябвало да не е на база на киловатите изразходвана електрическа енергия, а по отношение на подоходен аршин на потребителите.

Делян Добрев разяснява и предлагането на ПГ на ГЕРБ-СДС за обезщетения от 1 лев на литър гориво. „ Надявам се Политическа партия да поддържат този наш законопроект. Днес на енергийна комисия всички гласоподаваха единомислещо за тези ограничения. Искаме да реализираме оптимален консенсус, тъй като от това ще завоюват потребителите “, акцентира той, представен от novini.bg.

„ От Политическа партия упорстват за своите 16 точки, макар че това са спомагателни разходи в бюджета и ще се наложи да се теглят нови заеми. От тях най-важната е 8-ма точка за КПКОНПИ. Днес подкрепихме предложенията на Политическа партия в комисия, само че те даже не участваха. Трябва да се отнасят малко по-сериозно “, направи забележка Делян Добрев.

„ Както заявих и преди, аз съм подготвен да седна на една маса с Асен Василев и Кирил Петков и да приказваме по техните 16 оферти “, увери той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР