Днес президентът Владимир Путин заяви пред шефове на отбраната, че

...
Днес президентът Владимир Путин заяви пред шефове на отбраната, че
Коментари Харесай

Русия ще развива приоритетно безпилотни самолети с изкуствен интелект

Днес президентът Владимир Путин съобщи пред шефове на защитата, че чака да работят за по-нататъшното развиване на съветския боеприпас от безпилотни самолети, изключително посредством изкуствен интелект.

По време на среща с висши чиновници на министерството на защитата Путин съобщи, че армията към този момент разполага с над 2000 безпилотни летателни апарата, заяви Агенция Франс Прес. Според съветския президент безпилотните летателни апарати са потвърдили своята успеваемост в последните спорове и Русия е създала защитни механизми против потреблението им, в това число при терористични офанзиви в Сирия. " Научихме се по какъв начин да отблъскваме тези офанзиви и го вършим дейно ", сподели Путин.
 Русия основава дрон-огнемет Русия основава дрон-огнемет
Дрон, кадърен да поразява цели с огнехвъргачка, се основава в интерес на съветските войски за радиационна, химическа и биологична отбрана (RH...

Разработването на безпилотни летателни апарати е част от огромния подтик в развиването на оръжията при ръководството на Путин, който трансформира увеличението на съветската военна мощност в крайъгълен камък на своята власт. По-рано тази година беше показано ново потомство на стелт изтребителя " Сухой " - наименуван " Шахмат " - с опция за носене и изстрелване на безпилотни самолети по време на полет.

Русия е водеща и в създаването на хиперзвукови ракети, които могат да летят със скорост, надвишаваща пет пъти скоростта на звука, и да маневрират по време на полет, което ги прави сложни за следене и прехващане.

Миналия месец Русия изрази угриженост по отношение на първата украинска офанзива с дрон - благодарение на създаден в Турция дрон TB2 Bayraktar - против проруски сепаратисти, като съобщи, че това може да " дестабилизира " фронтовата линия в Източна Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР