Днес президентът Румен Радев ще участва в тържествената заря-проверка по

...
Днес президентът Румен Радев ще участва в тържествената заря-проверка по
Коментари Харесай

Честваме 140-ата годишнина от Плевенската епопея

Днес президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената заря-проверка във връзка 140 години от Плевенската епопея. Тя е с начало 18:00 часа и ще се организира на площад " Възраждане " в Плевен, оповестиха от прессекретариата на президента.

От съветското посолство в София оповестиха, че посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще вземе присъединяване в тържествата, отдадени на 140-годишнината от Освобождението на град Плевен, съобщи БГНЕС. Също по този начин в Плевен ще дойдат делегации от Държавната дума и Съвета на Федерацията на Русия, от Руското историческо сдружение.

Паметният обред стартира в 08:30 ч. със света литургия в храм " Св. Параскева ". След нея от 11:00 часа следва панихида в памет на починалите на пл. " Възраждане ". Там, в двора на Параклис " Св. Георги Победоносец ", ще бъдат поднесени цветя и венци. В 12:00 ч. в Дома на просвета и творчество " Иван Радоев " стартира празничен концерт " Плевен помни ", след който ще бъдат поднесени цветя на паметника на ген. Скобелев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР