Днес президентът Румен Радев се срещна с извънредния и пълномощен

...
Днес президентът Румен Радев се срещна с извънредния и пълномощен
Коментари Харесай

Радев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Русия

Днес президентът Румен Радев се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Русия у нас Анатолий Макаров. По време на диалога двамата направиха обзор на двустранните връзки и идните събития по отбелязването на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война.

" Благодаря на всички вас за напъните, които полагате за реализацията на амбициозния проект с прояви, отдадени на тази тържествена годишнина ", съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на " Дондуков " 2 с членовете на Националния предприемчив комитет за честване на 1 40-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 година и възобновяване на българската държавност.

Според президента измежду българската общност има огромни упования и сила, свързани с отбелязването на кръглата годишнина. " Надявам се, че заложените прояви ще оправдаят това очакване ", добави още Румен Радев. Сред плануваните в програмата изяви има исторически проучвания, конференции, семинари, планове, редица изложения и концерти.

По време на срещата членовете на Националния комитет направиха резюме на свършеното досега, както и на идните прояви в идващите месеци. В хода на диалога гостите споделиха с президента усложненията, които срещат, и разискаха разновидности за решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР