Днес президентът на Украйна представи в парламента на страната План

...
Днес президентът на Украйна представи в парламента на страната План
Коментари Харесай

Това е планът на Зеленски за победа на Украйна над Русия

Днес президентът на Украйна показа в Народното събрание на страната " План за победа " във войната с Русия. Той съдържа пет съществени точки, като още три, по думите на Володимир Зеленски, остават в загадка.

Първата точка е за влизането на Украйна в НАТО.

" Украйна се нуждае от безусловна покана да се причисли към НАТО в този момент ", съобщи Зеленски. 

" Разбираме, че участието в НАТО е въпрос, който касае бъдещето, а не сегашното. Но по този начин Путин ще може да разбере, че геополитическите му сметки са пред неуспех ", уточни Зеленски. 

Втората точка е за подсилване на отбранителните качества на Украйна.

Украинският президент съобщи, че качествата на Украйна да се пази би трябвало да бъдат " окончателно укрепени " и изброи няколко метода това да се случи. 

Сред тях е спомагателното въоръжаване на Украйна и подсилването на отбранителната ѝ промишленост, подсилване на противовъздушната ѝ защита, унищожаване на рестриктивните мерки за потребление на оръжия на съветска територия и продължение на украинските военни интервенции в Русия.

Освен това той изиска помощ за " оборудването на нашите аварийни бригади ".

Третата точка е за въздържане на врага.

Зеленски съобщи, че западните съдружници на Украйна би трябвало да възпрат Русия да упражнява повече експанзия, като покажат на Москва, че това ще има последици. 

" Украйна предлага на нейна земя да се разположи " неядрен стратегически пакет за въздържане ", който да бъде задоволителен да отбрани Украйна от всяка военна опасност от страна на Русия ", сподели той. 

Зеленски добави, че към тази точка има допълнение, което към този момент остава в загадка и не даде детайлности по въпроса. 

Четвъртата точка е за подсилване на стопанската система на Украйна.

Зеленски предложи Украйна да подпише съглашение със Съединени американски щати, Европейски Съюз и други съдружници, което да разреши взаимни вложения и да ѝ даде право да употребява потребни изкопаеми. Според Зеленски съглашението ще бъде на стойност трилиони долари.

" Това включва най-много уран, исполин, литий, графит и други стратегически скъпи запаси, които ще укрепят или Русия и нейните съдружници, или Украйна и демократичния свят в световната конкуренция ", съобщи той.

Петата точка касае присъединяване на украинската войска в НАТО.

Зеленски предложи след войната въоръжените сили на Украйна да подкрепят сигурността на НАТО и да заменят някои от американските сили, които сега са ситуирани в Европа.

Украинският президент изключи опцията за подчинение на каквато и да е украинска територия.

В речта си, в която изложи проекта си от пет точки пред депутатите, Зеленски съобщи, че решението за преустановяване на траялата повече от две години война не е замразен спор и " не е търговия с територията или суверенитета на Украйна ".

В речта си Зеленски разкритикува Китай, Иран и Северна Корея за това, че поддържат Русия, като ги назова " коалиция от нарушители ".

Той добави, че ще показа проекта си на европейските водачи на срещата на върха в Европейски Съюз в четвъртък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР