Днес президентът на Русия Владимир Путин ще проведе преговори в

...
Днес президентът на Русия Владимир Путин ще проведе преговори в
Коментари Харесай

Днес в Москва Вучич ще проведе преговори с Путин


Днес президентът на Русия Владимир Путин ще организира договаряния в Москва със сръбския си сътрудник Александър Вучич, който е на работно посещаване в страната до 20 декември, предава ТАСС.

Както бе обявено и по-рано от пресслужбата на Кремъл, по време на срещата си двамата държавни водачи ще обсъдят въпроси, свързани с руско-сръбското стратегическо партньорство в политическата, търговско-икономическата и културно-хуманитарните сфери, както и настоящи тематики за интернационалното и районното състояние. Така, да вземем за пример, се счита, че една от главните полемики ще се завърти към обстановката в Каталуния и в тази светлина Косово и Босна и Херцеговина. Очаква се още Путин и Вучич да обсъдят и взаимоотношението в Организация на обединените нации, ЮНЕСКО и Интерпол.

От ТАСС напомнят, че още при започване на декември Вучич даде изявление за организацията, в което оповести, че в границите на визитата му в Русия ще бъдат подписани редица съглашения и контракти в областта на енергетиката, селското стопанско, нововъведенията и защитата. Според проектите Сърбия ще закупи от Русия не по-малко от шест военно-транспортни хеликоптери, както и противовъздушни отбранителни системи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР