Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде
Коментари Харесай

Днес студено с максимални температури между 5° и 10°

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще бъде най-вече облачно, сутринта нса мета в низините и котловините - мъгливо. В Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, в обособени региони ще се образуват и поледици, а в Предбалкана и високите полета – дъждът ще се примесва със сняг. След обяд слаб дъжд ще превали и в източните региони. Вечерта преваляванията ще спрат, а от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Преди обяд вятърът ще е от югозапад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Северна България - мощен и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София – към 5°.

Това е прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 2°, на 2000 m - към минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. След обяд ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта в множеството места ще спрат. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 54 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. Луната в София залязва в 2 ч. и 55 мин. и изгрява в 13 ч. и 40 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР