Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и
Коментари Харесай

Внимание! Оранжев и жълт код за интензивни валежи с гръмотевици

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността и над източните региони ще се усили, ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд. Локални, краткотрайно интензивни и обилни по количество ще са преваляванията денем в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта против неделя - и в Източна. По прекосяването на фронта от запад на изток ще има и гръмотевици. В северозападните региони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад ще е слаб до умерен; в останалата част от страната ще е от юг-югозапад - сдържан, краткотрайно и мощен.

Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до 29°-30° в източните региони, в София - към 19°-20° .

Жълт код за интензивни превалявания е разгласен в областите Видин, Монтана, София, София област, Перник, Кюстендил, Силистра, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Оранжев код за интензивни превалявания е разгласен в районите Благоевград, Пазарджик, елементи от Софийска област, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Враца и Русе.

Над Черноморието облачността ще се усили и след обяд ще е забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици, обилни - през нощта против неделя. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг. Максималните температури ще бъдат 24°-27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините и над източните региони облачността ще се усили и ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни денем в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта против неделя - и в Източна. Ще има и гръмотевици. Вятърът в масивите в северозападната половина на страната ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан и силен; в източната и по високите елементи ще остане от юг-югозапад, ще е краткотрайно плевел. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 12°, само че с прекосяването на студения атмосферен фронт ще се намаляват.

В неделя ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания, локално в Източна и Южна Българя ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество с гръмотевични стихии. В цялата страната вятърът ще се ориентира от северозапад - ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен. Дневните температури ще се намалят доста и оптималните ще са от 16°-17° в западните, до 24°-25° в югоизточните региони. В понеделник ще е прохладно, само че до вечерта вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево над западната половина от страната, а към момента по-често забележителна ще е над Източна България, само че вероятността за превалявания е дребна. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните - сред 18° и 23°.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР