Днес премиерът на България акад. Николай Денков и министърът на

...
Днес премиерът на България акад. Николай Денков и министърът на
Коментари Харесай

Премиерът и военният министър във Варна: Посещения, свързани с обход на свлачище, образование и военни подготовки

Днес министър председателят на България акад. Николай Денков и министърът на защитата Тодор Тагарев е на посещаване във Варна, което включва редица събития, акцентиращи на образованието, науката и военните подготовки , оповестиха от локалната власт.

Денят стартира с посещаване във Висшето военноморско учебно заведение в 10:00 часа, където министър председателят и кметът Благомир Коцев ще вземат участие в откриването на нов Център по оцеляване на море. Този център е основен за подготовката на водолазите и специфичните формирования на Българската войска. Събитието ще бъде посетено и от министъра на защитата Тодор Тагарев и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В 12:45 часа акад. Денков и кметът Коцев ще създадат обход на свлачището при Рибарския плаж във Варна. Те ще обсъдят настоящото положение и проектите за брегоукрепващи действия, които са от значително значение за сигурността и устойчивото развиване на региона.

Във връзка с образованието и науката в 13:20 часа министър председателят ще посети Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “ . Там той дружно с кмета Коцев, ще взе участие в съревнование по решение на математически задания с Дамян Накев – златният медалист от интернационалния шампионат WIMO Final 2023 в Малайзия, и други отлични възпитаници. Това събитие акцентира уговорката на града към насърчаването на образованието и научните достижения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР