Днес премиерът Бойко Борисов не пропусна да си запише точка

...
Днес премиерът Бойко Борисов не пропусна да си запише точка
Коментари Харесай

Бойко, ако законът е еднакъв за теб и за мен, къде ми е шкафчето с пачки и кюлчета?

Днес министър председателят Бойко Борисов не пропусна да си запише точка в полето на спешния пиар. Пусна в деяние следващата опорка на съветниците си, като рече: “Законите са идентични за всички, само че очевидно с някои изключения - президентът Радев ”.
Последва дълъг монолог, по какъв начин видите ли, той съблюдава прецизно карантината, за разлика от президента. И като ученик-подмазвач пред строга учителка, очевидно не инцидентно изрецитира: “Затова в Брюксел приказват за битка с корупцията по високите етажи. С тези, които се имат за недосегаеми, че могат да вършат всичко”.

Ако министър-председателят реши да разрита неколцината слагачи към себе си, които очевидно му мътят главата с разкази за несъществуваща действителност, ще разбере, че хората чакат от него напълно други неща. Като да вземем за пример да им се изповяда за фотосите с онази “прекрасна госпожа” и за чекмеджетата с пачките и златните кюлчета. Преди дни разбрахме, че към този момент го е сторил пред евроначалника си- ръководителят на ЕНП Донал Туск. Какво пречи сценката да се повтори. Все отново би трябвало да разберем, за какво Бойко е в заплаха, както разтревожено ни показа Туск.

Лизачи към Борисов са доста, но доста наясно, че “Чекмеджето” към този момент не е единствено знак на българската корупция на най-високо държавно равнище. То се трансформира в актуалния аналог на досиетата от Държавна сигурност. На тези смразяващи кръвта истини, от не толкоз далечните мракобесни времена, без чието осветление ние нямаше по какъв начин да мръднем и крачка напред в развиването си. За страдание плодовете на тази уродлива част от историята ни, продължаваме да берем и през днешния ден. Същото е и в този момент - без истината за шкафчето на Борисов с милионите в него, няма по какъв начин да продължим на чисто. Няма да имаме моралното право да приказваме за право, ред, правила, правдивост.

Да зовеш за правда, когато не си дал рационално пояснение за пачките и кюлчетата, е презрян опит да продължаваш да правиш всички българи на балъци. И несъмнено, да потъпквш безугледно достолепието им. Борисов и дума не обелва за историите със скандалните записи, от които на бял свят излязоха чудовищни неща, като да вземем за пример това кой предприемач би трябвало да бъде “смачкан” и кой политик “изгорен”. Не мъцва и грам за следствието “Барселона” и другата прелестна госпожа - “Мис Бикини”, неразбираемо къде изчезнала, за записа “Мишо Бирата” и “Двете каки”... За жал, описът със скандалните разкрития, в случай че речем да сме пунктуални, ще клони към безконечност. Но хората на площада, с изключение на, че зоват за “Оставка”, питат над 100 дни за всичко това. Нищо чудно разните му там “лози” към Борисов, да го твърдят, че “тулупите” нямат кой знае какъв брой свежи мемоари и скоро ще замлъкнат, затиснати под снега.

Борисов през днешния ден прикани всички да сме равни пред закона, както той го прави. В подобен случай не е ли редно и ние на собствен ред, в името на равнопоставеността, да го попитаме: “ Щом всички сме равни, къде ни е чекмеджето с пачки и кюлчета?”. Да не гадаем какво ще му кажат да ни отговори. Може пък след карантината да ни го подшушне, приседнал измежду храсталака на някое пънче?!

Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР