Днес предстои да вземем едно от най-важните решения, свързани с

...
Днес предстои да вземем едно от най-важните решения, свързани с
Коментари Харесай

Кабинетът реши: От 1 януари 2024 г. минималната заплата у нас става 933 лева

" Днес следва да вземем едно от най-важните решения, свързани с подготовката на Бюджет 2024. Предстои да вземем решение за увеличение на минималната работна заплата със 153 лв., тъй че от 780 лв. през 2023 година, тя да стане 933 лв. от 1 януари 2024 година ", разяснява по-рано преди държавното съвещание министър председателят Николай Денков.

 

По думите му страната би трябвало да излезе поетапно от стопанска система, която привлича вложителите основно с ниски заплати.

 

" С това решение ние ще осъществим един от ангажиментите си за понижаване на неравенството в България, защото страната ни продължава да бъде една от страните с най-ниска минимална заплата в Европейския съюз ", акцентира Денков.

 

Предлаганият нов размер на минималната работна заплата ще способства за намаляване на бедността измежду работещите и на неравенствата в разпределението на приходите. Ръстът на най-ниското заплащане за труд ще увеличи покупателната дарба и потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда и ще усили мотивацията на работната мощ за включване в претовареност, показват още от кабинета.

 

Предлаганият нов размер на минималната работна заплата ще способства за понижаване на бедността измежду работещите и на неравенствата в разпределението на приходите. Ръстът на най-ниското заплащане за труд ще увеличи покупателната дарба и потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда и ще усили мотивацията на работната мощ за включване в претовареност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР