Днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал

...
Днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал
Коментари Харесай

Георги Георгиев сезира прокуратурата за строеж в район „Възраждане“

Днес ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал сигнал в прокуратурата против още едно позволение за градеж в жилищен квартал. Този път поради гражданско неодобрение в регион " Възраждане ", оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Строежът пред блок 18 в Зона Б-5 на регион „ Възраждане “ се е оказал подобен проблем на този в квартал „ Овча купел “. Гражданите са се оплакали на ръководителя за строителството на нова постройка с повърхност от над 7000 кв.м. наоколо до домовете им.

„ Поисках основният проектант на Столична община Здравко Здравков да откри дали има нарушавания при строителството. Кметът на региона госпожа Савина Савова ни спомага изцяло при инспекцията, за което ѝ благодаря. Резултатите са, че има нарушавания в строителната документи и при установяване на отстоянията на новата постройка по отношение на съществуващия огромен жилищен блок.

Затова, след месец работа по случая и намиране на законови учредения за това, през днешния ден сезирах прокуратурата и уведомих за това протестиращите жители, които се обърнаха към мен преди няколко седмици за подпомагане.

Благодаря и на тях за дейната им позиция. Законът е над всички. И всички сме равни пред него. “, описа за случая Георги Георгиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР