Днес предиобед 71-годишна жена е била убита в бургаския квартал

...
Днес предиобед 71-годишна жена е била убита в бургаския квартал
Коментари Харесай

ПОРЕДНАТА ТРАГЕДИЯ! Психичноболен уби жена си в бургаския квартал Сарафово

Днес предиобед 71-годишна жена е била убита в бургаския квартал "Сарафово ". Причина за гибелта й са многократни удари по главата с чук.

За действието е арестуван брачният партньор на жертвата - 72-годишният Манол. Малко преди 12 часа той самичък е алармирал на телефон 112 за закононарушението и е направил признания.

По данни на Областната дирекция на МВР-Бургас жертвата е работела в Германия, само че от няколко седмици била в България.

Съседи на фамилията настояват, че по нищо не е личало, че възрастният мъж е нападателен. Известно е било обаче, че килърът е страдал от психологично заболяване. От БНР осведомят, че той е лекуван шест пъти в Центъра за психологично здраве в Бургас, като за последно е лежал там през 2016 година

Разпитът на фамилията на убитата и на съседи продължава, а достъпът до дома е отцепен.

Образувано е досъдебно произвеждане по случая.

Припомняме, това е вторият сходен случай, откакто единствено преди месец 21-годишен шизофреник простреля служител на реда в столицата.

Убийството в Бургас още веднъж слага въпроса за неглижирането на казуса с хората с душевен болести, което води до произшествия.

Още през юли шефът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски " Цветеслава Гълъбова съобщи, че липсва добра мрежа, която да работи за обгрижването на тези хора отвън лекуването в болница.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР