Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще

...
Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще
Коментари Харесай

Топло време днес, довечера ще завали сняг |

Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още. След обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта и през нощта против вторник ще обзет цялата страна. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен в 5 области - Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч. 

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. С него ще стартира да нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят и до среднощ против вторник в планинските региони на Западна България дъждът ще премине в сняг.

Максималните температури ще са най-вече сред 10 и 15 градуса, в София 7°, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

По върховете ще завали сняг, ще духа мощен вятър, температурите ще се намалят. В проходите в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, а на 2000 метра - към минус 1 градус. 

Облчно ще е и край морето, само че времето ще е топло - термометрите през днешния ден ще се качат до 14 градуса. 

Утре преваляванията в западната част от страната стопират, само че в Централна и Източна България ще продължи да превалява, най-вече сняг. От сряда стартира стопляне, в четвъртък към този момент ще е най-вече слънчево. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР